Lite blött men bra ändå i Södra Vi

Det hängde ett och annat grått litet moln över Brunnsparken i Södra Vi den här lördagsmorgonen. Juni månad började med lite halvtråkigt väder. Men det hindrade inte 154 mopedister att hänga på.

När det fixas mopperally i Södra Vi så görs det på allvar. Som vanligt blev det ett fantastiskt arrangemang, där Sevedegänget verkligen jobbat på att ge deltagarna en trevlig upplevelse. Och vädret kunde de ju knappast påverka…

I Södra Vi har man tagit till vana att inleda rallyt med ett praktiskt moment. Den här gången gällde det att kasta kolvar i en hink.  Zündappkolvar tror jag, och dessa kan man ju kasta i sophinken utan att tykänns. I varje fall när de ser ut så här, det var ingen tvekan om att de levt ett hårt liv. Efter åtskilliga bomkast blandat med fullträffar kunde de 154 startande ge sig iväg, i takt med att de blev klara. På så vis undveks trafikkaos och startfältet fick spridning från början.

Som vanligt hade klubben letat upp rent otroliga vägar i området. Små smala asfaltsvägar så krokiga att en huggorm som försökt krypa dem antagligen brutit ryggen av sig. Och skogsbilvägar så okända att de knappt fanns. Men som ändå var kanonfina där de slingrade sig fram mellan jordbruksmarker, storskog och hyggen.

Efter ungefär halva runda kom så det hotande regnet. Först bara några stänk i Locknevi, sedan lite till. Och lite till. Men störtregnet uteblev som väl var. Det fick vi hemma i Hultsfred och där gjorde det mindre.

Efter hand kom vi fram till Lidhems Herrgård, där Sevedegänget bokat in fikapaus på stora gräsmattan. Ett kanonställe för den här sortens aktiviteter. Här fanns ju till och med sittplatser för alla. Vilket inte är jättevanligt i de här sammanhangen.

Vi drog vidare mot målet i Brunnsparken och där väntade nästa praktiska moment, som var nog så lurigt. Det gällde att gissa storleken på ett hål. Ögonmåttet lurade de flesta, det var mindre än det såg ut på långt håll.

Vid målet serverade Låxbo Lantkök middag. Utomordentliga kroppkakor, eller utomordentlig pyttipanna. Med ägg. Det satt bra efter sex mil på moppe. Inte tu tal om den saken.

Som vanligt hade klubben samlat ihop ett minst sagt imponerande prisbord, som fördelades mellan deltagarna både efter resultat och genom lotteri.

På det hela taget blev det en riktigt trevlig runda som vi gärna återkommer till.

Text & foto: Olof Carlson