Vicke tog hem spelet

Två prickfria rundor gjorde att Vicke d.y. tog hem spelet. Och petade ner farsan Mats till en andraplats. Som han dessutom fick dela med Jocke.

Det var tuffa tag som gällde i toppen, när årets stjärnmopedist avgjordes i Hultsfred.

Något annat än en helt perfekt runda fanns inte för den som ville placera sig i topp. I toppen hittar vi dessutom samma trio som förra året. Fast i lite annorlunda ordning den här gången.

Och Viktor, Örmander i efternamn, lyckades pricka in två sådana rundor. Och det var han ensam om.

Årets tävling lockade inte samma rusning som i fjol, men tio startande är inte illa. Och en hel del publik samlades i snålblåsten på Saharaplanen för att följa mopedisternas vedermödor i hinderbanan. Eller teknikbanan om man så vill.

Precis som i fjol var Lasse Lundberg banbyggarchef och tävlingsledare. Han fick evenemanget att flyta perfekt, medan Thorbjörn Svahn och Mats Örmander agerade domare och räknade nedslag för glatta livet.

Undertecknad gav dem en arbetsam uppgift i andra heatet, genom att göra en formlig strike i slalombanan. Käpparna flög åt alla håll. Och det blev fler fotisättningar än i Stockholm Maraton.

Banan som vi körde var i stort sett identisk med den som användes förra året. Och som i sin tur var en kopia av den bana som användes i början på 1960-talet när tävlingen var en riksangelägenhet och drog från skola till skola. Det var genom tidningen Classic Motors försorg som banan dammades av i fjol och kom till liv igen.

Och vi hittade ett kul sätt att starta vårsäsongen…

Resultatlista:

1) Victor Örmander, Puch Dakota 0 prickar, 2) Mats Örmander, Puch Dakota 2 prickar, 2) Jocke Bloom Monark/Husqvarna 2 prickar 3) Robert Esping 7 prickar, 4) Lisbeth Carlbom 8 prickar, 4) Jörgen Esping 8 prickar 5) Olof Carlsson 14 prickar.

(Ja vi vet, är det delad andraplats blir det ingen trea. Men det skiter vi i. Vi kör så här…)