Rock´n Roll Rally 2006 – 90 mopedister hade en herrans tur med vädret

Så kan man nog sammanfatta årets Rock´n Rollrally i Hultsfred. För mer tur med vädret än vad vi hade, går nog knappast att få. Solskenet över Hultsfred lockade hela 90 deltagare till kaffestugan i hembygdsparken. Kön till anmälan blev snabbt lång.

Men strax efter utsatt starttid var i alla fall alla incheckade och med Thorbjörn på Monsterpeden som hare drog startfältet iväg. I samlad trupp genom Hultsfred, en karavan med 90 mopeder är ganska imponerande. ”Det tog ju aldrig slut” sa en åskådare som såg oss på vägen. ”Det kom nya mopeder hela tiden”
Tillbaka utanför hembygdsparken släppte Thorbjörn och det blev friåkning ut på den 5 mil långa banan som gick utåt Venahållet. Ut till Sönnerhult, Basebo, Bjärkhult och Vederhult.

På vägen blev det fikapaus vid badplatsen vid Versjön. Köksgänget hade slöjdat ihop lite drygt 200 smörgåsar på morgonkvisten, med både ost och prickig korv. Gissa om det satt fint här ute i gröngräset.
Vid fikapausen hölls också den traditionella tipsfrågetävlingen. Johan hade gjort frågorna, och han ställde verkligen det ”värdelösa vetandet” på sin spets.

Nyfikade och belåtna åkte gänget sedan vidare mot Blaxhult, genom Vena och tillbaka mot Hultsfred. Vägen passerade dessutom Gnöttlerum och Kloster, innan alla var tillbaka i parken igen.
Nästan alla. Ett kedjebrott skapade arbete för likbilen. Men 89 av 90 startande tog sig i mål på egen hand. Och det känns bra.

Under tiden som vi var ute och åkte, hade köksgänget fixat middag. Kroppkakorna ångade på tallrikarna, när de 90 svultna mopedisterna kom i mål. Med skirat smör, grädde och lingon. Alla smakriktningar skulle få sitt. Det var nu vi märkte av det där regnet som SMHI hotat med i en veckas tid. Middagen fick ätas inomhus. Eller i partytältet. Men det gick ju att stå ut med, för till prisutdelningen upphörde droppet.

En Fram Clipper av obestämd ålder fick ny ägare under eftermiddagen. Vi lyckades få fatt i den moppen och lottade ut den bland deltagarna. Det blev rusning efter lotter, speciellt som vi med stolthet kunde berätta att den faktiskt körts till parken för egen maskin. Låt vara att Mats fick krångla lite med den innan han kom iväg.

Efter prisutdelningen blev det en stunds paus, innan vi återkom till kaffestugan för traditionellt After Race med Rock´n Roll i massor, tända grillar och en ilsken campingvärd.

Text: Olof Carlson   Foto: Thorbjörn Svahn


Tidig morgonsamling med en kopp java.


Makarna Rosén med Anders tonårsDakota.


Ditåt ska ni åke, pöjkar…


Lotterimoppen, vinst eller nit?


Nu är det Alvar!


Innan starten.


Hemvärnet släpper inte en jävel över bron, bara mopedister.


Full fart framåt.


Det gäller att ta sats. Bjärhultabacken är inte att leka med.


Vilka ligister?


Med hjulspinn uppför backen!


Precis som om de inte fått tillräckligt med rök i lungorna.


Ekdahl, Lasse Plåtis, Jimmy, Habbe, Heinkel Perle-ägaren och Berisson.


Finns det några blåbär?


Björn med sin flaka.


Vissa blev i gungan redan tidigt på dagen.


Karlsson från Landsbro i djupsinnigt samtal med hultsfredsbor…


En Perle från Heinkel, en sådan har vi aldrig sett förut.


Rickard, entreprenören med släpet som tyckte det hela var dötrist att inte ha något att göra.


Soppan räcker väl hem?


Gammal som ung, moppar är kanon!


På väg mot fler kroppkakor.

Vi ses igen i augusti 2007!