Nytt rekord för Rock´n roll Rally 2007

Länk till Wallerstad Crescent Compact Clubs bilder från rallyt

Aldrig förr har så många mopedister mött upp i Hultsfreds Hembygdspark för att vara med och åka rally. Vi kunde, med bävan i rösten, räkna in hela 122 (?) startande till årets evenemang.

Det är fler än vi egentligen vågade hoppas på. Vi trodde att vi i bästa fall skulle kunna nå 100-strecket.

Men det var fler än så som samlades i parken innan start, drack morronkaffe och snackade moppar med varandra.

Helt oförhappandes dök det upp en varm korvgubbe från Västervik med husvagn och allt och frågade om han fick sälja korv. Och det fick han. Det blev en hel del affärer gjorda på förmiddagen. Undertecknad passade på att käka två kokta med bröd till frukost. Och jag var inte ensam…

Det blev ordentligt blått i luften när hela gänget drog iväg på en gång. I samlad trupp åkte vi genom köpingen, där en del hultsfredsbor tagit sig ut för att se på spektaklet och känna den goda doften från så många tvåtaktare på en och samma gång.

Tyvärr slumpade det sig så att fältet delades redan på Storgatan. De förbaskade bommarna fälldes och 10-talet moppar blev fast. Och till råga på allt, var det bara ett ensamt diesellok som skulle passera. Det kändes som att behöva stanna i onödan.

Fast å andra sidan, blev resten av karavanen, med Thorbjörn i spetsen, stående vid den andra järnvägsövergången. För samma jäkla lok.

Men sedan bar det ut i spenaten. Jörgen och Johan hade lagt banan och de drog ut oss på små, krokiga vägar där ”Ingen mänsklig hand har satt sin fot” tidigare. Det kom att bli ett ett minst sagt varierat vägval. Allt från korta stycken på asfalt till småvägar med gräs i mitten. De flesta åkarna trivdes utmärkt med variationen.

Efter några mils körning kom hela fältet fram till skjutbanan utanför Vena, där kaffe och macka stod framdukat. 250 mackor med ost och prickig korv hade slöjdats till på morgonkulan och nu var åtgången strålande.

Tipspromenad hör ju till de här evenemangen och vid skjutbanan fick deltagarna ge sig ut på ett riktigt offroad-äventyr för att hitta alla de kluriga frågorna som Johan totat ihop. Som vanligt var det ingen som fick full pott…

Färden gick vidare bort över Solnehult och nästan ända fram till Storebro. Därifrån drog man upp över Norrhult. Backen kom att bli ett kraftprov för många av åkarna. Vid pausen uppe på krönet var det en och annan som jämförde med Vasaloppet, som enligt en åkare var en barnlek i jämförelse. Men det var inga sura miner direkt. Bara en lätt blå ton i ansiktet.

Andra, med fler växlar och lite mer viktkompensering märkte knappast av backen alls.
Vid målet blev det som alltid stor middag. Lagom till de första kom i mål, stod kroppkakorna framdukade och det blev ett kroppkakekalas av stora mått. När sedan alla åkarna, utom en (han försvann på vägen och ringde senare från Tuna) kom i mål och hade käkat färdigt hölls prisutdelning enligt konstens alla regler.

Våra sponsorer hade skänkt fina priser. Karlbergs Bil i Vimmerby lovade att låna ut en Volvo hyrbil över en helg, Swedspan, KGM, och Vimmerby Tidning hjälpte också till att göra prisbordet attraktivt.

Efter prisutdelningen blev det en stunds paus i verksamheten, men fram på kvällskvisten hölls traditionellt After Race i hembygdsparken. Grillarna plockades fram och deltagarna ordnade sin egen kvällsmat, med tillhörande dryckjom. Det kom att bli några timmars mycket trivsam samvaro kring långborden i Hembygdsparken.

Text: Olof Carlson Foto:Tomas Lönn och Thorbjörn Svahn

 


Tidigt, tidigt. Mackorna på gång. Arbetsledaren övervakar.


Kanske var det för tidigt.


Mats och Monica.


Våra gäster från Tårtan Mopedoz.


En liten varning är på plats.


Våra egna börjar ställa upp fordonen.


Micke och Julia är tidigt ute.


Percy, Johan och Sandra har allt klart vid anmälan och lotterimoppen.


Ända från Gårdveda.


Kön är bitvis lång vid anmälan.


Starten har gått och vi kör i sakta mak genom centrala Hultsfred.


Stockholmarna har mycket att upptäcka.


Ensam i djupa skogen…


…men det kommer fler…


…och fler.


Vägarna skulle bli  mindre.


I Vena räknade Liisa alla mopparna.


Mottagandet i Byrum gick inte av för hackor!


Och det fortsatte i samma underbara anda. Tack!


Fikapaus hos Vena Skytteförening.


Massor att .titta på.


Underbart!


Och solen strålade ikapp.


Jimmy ser till att återväxten är tryggad.


En fin samling.

 
Oj, vad tungt!

 
Vissa hade det lättare.


Tungt igen!


Kroppkakor som avslutning.


En skönhet får avsluta.