Dackesvängen, Målilla 2009

Text: Olof Carlsson  Foto: Thorbjörn Svahn, Olof Carlson

Det blev stor uppslutning från Hultsfred när grannklubben i Målilla körde Dackesvängen. Hela 10 mopedister mötte upp vid kaffestugan för vidare färd över skogen till Målilla. Och där tillstötte ytterligare en. Så med fullt lag (även om det varit fotboll) drog rallyt i gång. Ett drygt 40-tal deltagare blev det totalt i racet.

Starten skedde som vanligt i Målilla Hembygdspark där arrangörerna Sven-Erik och Eva tog emot. Sedan bar det av ut i skogen. Thorbjörn kunde förstås inte låta bli utan stannade vid den stora lördagsloppisen på vägen. Tre besök hann han med här under dagen. Och han kom hem med en stor kopparkruka.

Färden drog iväg utmed riksväg 34 upp till soptippen Kejsarkullen och sedan upp i skogen. En fin tur på många sätt, utmed både små och lite större grusvägar. Det kom att bli en runda på lite drygt 3,5 mil genom Stora Hammarsjöområdet. Ett riksintresse för sportfiske, friluftsliv och  nu också mopedåkning.

Målgången blev sedan ute vid Målilla Marknad, som för året hölls ute vid motorbanan. Där togs vi väl emot och serverades en hamburgare i serveringstältet. Och sedan kunde de som ville gå på marknad och äta karamell, åka karusell och fröjdas hela dagen uti Målilla…

Fast vi drog iväg hemåt, ety nya aktiviteter stod för dörren under eftermiddagen och kvällen. Det var en minst sagt späckad helg.