Anteckningar från årsmötet 2018 med veteranfordonssektionen i Hultsfreds Hembygdsförening, som hölls i Musikpaviljongen på Knektagården i Hultsfred.

1. Mötet öppnades av Thorbjörn Svahn.

2. Thorbjörn Svahn valdes till mötesordförande och undertecknad till protokollförare.

3. Ekonomi. Den är god. Rapport från kassören visar att vi gått plus med 18 700 kronor i år.

4. Styrgruppen omvaldes i sin helhet.

5. 17 februari kör vi vinterturen. Som vanligt går den till Bjärken och Lasse Plåtis sommarparadis. Samling vid kaffestugan klockan 11.

6. Bussresa ska vi ha. Men vart vet vi inte ännu. Det blir en sak som Vetlandagänget får titta närmare på. Det finns dock en hel del idéer.

7. Fest för Farfars Fordon: Blir 31 maj i år. Musikskolan är klar, vi ska bara fixa en scen. En nyhet för i år är att Epa-taktorer och A-traktorer får en framskjuten plats. Vi behöver mer folk som jobbar, och lite fler moppar att titta på.

8. Rock n Roll Rally: I år söker vi också polistillstånd för rallyt. Diskussion om inbjudningskorten per post. Eftersom portot gått upp rejält blir det en svettig utgift. Något beslut togs inte utan frågan ligger vilande. Vi får kolla närmare på om det går att minska den.

Sven Nyberg förslår att vi ska fråga Civilförsvarsföreningen om hjälp med bemanningen.

Plakett ska vi ha förstås. Vi ska också kolla möjliga sponsorer. Som KGM och Åbro.

Lotterimoppar finns, en Yamaha FS 1 och en Forshaga Shopper (!). Men hittar vi fler moppar är det bara att slå till.

9. Onsdagsturerna: Behöver en kraftig uppryckning. Bland annat med fasta mål. Vi bestämde att Mats ansvarar för en tur till Onsdagscupen i Målilla. Jonny Ebbesson kontaktar Driftinggänget, Wesse modellflygarna, Mats Calmoverken och undertecknad visar vägen till glassbaren i M-lund. Styrgruppen lägger fram ett schema längre fram. Älgparken, Crossmuseet och Arne Wallerstedt är andra idéer som är på rull.

10. Hjorteds Mopedmuseum. Visst ska vi åka dit, en lördag eller söndag. Styrgruppen återkommer med datum.

11. Teknikbana. Den finns att låna av Lasse i Katebo. Mats har hand om kontakterna. Vi kommer att köra en lördag i början på säsongen. Styrgruppen återkommer med datum.

12. Midnattssolsrallyt. Kommer sannolikt att köra publiksträckan längs Hulingen även i år. Propåer har kommit från turistbyrån om att vi borde ordna med korvgrillning i parken. Veteransektionen valde dock att ligga lågt.

13. Övrigt.

Rallyprogrammet för året presenterades. Det är massor med mopperallyn överallt. Och lite för många av de intressanta krockar, konstaterade mötet.

Vidare efterlyste Sven Nyberg en mer levande hemsida. Den vi har behöver piggas upp, mycket av det som finns där är inte särskilt aktuellt. Och det höll även webmaster med om. Facebook har tagit över en del, men det finns fortfarande anledning att bygga vidare på hemsidan.

14. Diplom: Hembygdsförbundets förtjänstdiplom delades ut till Åke Nilsson, Sven Nyberg, Jonny Ebbesson, Lars Karlsson och Percy Johansson, som alla varit med i veteranfordonssektionen sedan starten för 15 år sedan.

 

Vid pennan

Olof Carlson